2011. október 20., csütörtök

Ráadás


Ím a közlemény teljes szövege:

a markó-kiállítás utolsó hete: egy nap ráadás, ingyenes tárlatvezetések

Az október 30-i hivatalos zárás után még november 1-én is látogatható a Magyar Nemzeti Galéria Markó Károly és köre című kiállítása! Ez az utolsó alkalom, hogy megtekinthessük azokat a Mexikóvárosból, Koppenhágából, Pozsonyból, Eperjesről, Barcelonából és Bécsből kölcsönzött alkotásokat, amelyek eddig még soha nem voltak láthatóak Magyarországon. A mintegy ötven, magyar és osztrák magángyűjteményből érkezett Markó-alkotás is visszakerül a tulajdonosaihoz, így utoljára találkozhatunk a 19. században elsőként világhírűvé vált magyar festőművész munkásságának eddigi legteljesebb anyagával.
Október utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig minden nap 11 órakor ingyenes tárlatvezetéssel várjuk a kiállítás látogatóit.

A kiállításba betekinthetnek az érdeklődők a Nemzeti Galéria honlapján is, ahol virtuális kalandozás keretében léphetnek közelebb a kiállítás képeihez. A virtuális sétán két kiemelt alkotás, Markó Károly Tájkép Tivoli mellett szüretelő jelenettel és Olasz tájék naplementekor (Halászok) című festményeinek kidolgozása különleges közelségből szemlélhető meg az óriási felbontásnak köszönhetően. A virtuális kiállítás elérhető a http://360world.eu/panorama/museum/mng_marko/ linken.


Magyar Nemzeti Galéria
Kommunikációs Igazgatóság
06-1-355-99-75

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése